حوزه سلامت و هشدارهای مربوط به آن
– هر چیزی که عجیب باشد
– پستهای به صورت انیمیشن یا با حضور هنرمندان
– حراج و خرید
ناگفته پیداست که بیگ دیتا . تحلیل آن نقش بزرگی در کسب و کارهای ما دارند و خواهند داشت.
احتمالا با پیووت تیبل در اکسل آشنا هستید. اگر هم نباشید مهم نیست.
فرض کنید جزئیات بسیار زیادی از عده زیادی از افراد را جمع کنیم و بعد بر اساس هر یک از عناصر همه داده ها را مرتب کنیم. ببینید چه اطلاعات شگفتی ایجاد میشود؟ و از دل آن چه دانشی استخراج میشود.
اجازه دهید به عنوان مثال به همین تلگرام اشاره کنم.
بر اساس خبر جمعه 6 اسفند وزیر ارشاد امروز 40 میلیون ایرانی از تلگرام استفاده میکنند. البته آمار دقیق را این برادران روس به ما نمیدهند. تلگرام را برای ایرانی ها و وی کی را برای روسها ساخته اند.
حالا آنها از اسرار این جمعیت 40 میلیونی چیزهایی میدانند که خود ایرانی ها نمیدانند. از اینکه کی میخوابند و کی بیدار میشوند بگیرید تا اینکه چه موسیقی گوش میدهند، در گروههای دوستانه، خانوادگی و کاری چه چیزهایی به هم میگویند و خیلی چیزهای دیگر.
اکنون تلگرام به زندگی همه ما گره خورده است. گروههای دوستی و خانوادگی جای شبنشینی و تماسها تلفنی را گرفته کانالهای خبری و غیر خبری جای تلوزیون و حتی ماهواره را تنگ کرده است. کسب و کارها بر اساس تلگرام تنظیم میشوند و حتی جلسات هفتگی قرائت قرآن را هم در تلگرام هماهنگ میکنند. بجز یک درصد از کاربران جهانی تلگرام مابقی همه ایرانی هستند. اما این ایرانی ها در تلگرام چه میکنند؟ چه مینویسند؟ چه میخوانند؟ کدام مطلب را فوروارد میکنند؟ پاسخ این سوالها در سطح کلان استراتژیک است.
کمترین کاربرد این اطلاعات سیاستگذاری فرهنگی است و ناگفته پیداست که از نظر امنیتی نیز جوابهای خوبی به سوالات مهمی دارد
داده های آزمایشگاه شبکه های اجتماعی دانشگاه تهران با تلاش میثم ساکی دانشجوی خوب رشته کامپیوتر این دانشگاه زیر نظر جناب دکتر اسدبور به گزارش جالبی رسیده است.
در این گزارش مجموعه ای از 100 پست پردازید تلگرامی در 11 ماه ابتدایی سال لیست شدند. ماه اشاره شده جلوی ارقام مربوط به ماه انتشار است.
فقط 5 تای اول را مرور میکنیم:
رتبه 1 با 29.4 میلیون بازدید در مرداد مربوط به پستی برای معرفی ربات برای کسانی که ریپورت (مسدود) هستند
رتبه 2 با 20.8 میلیون بازدید در بهمن ماه فیلمی برای معرفی محصول جلوگیری از ریزش مو بود
رتبه 3 با 18.1 میلیون بازدید در تیر ماه مربوط به دعای الهی عظم البلا بود
رتبه 4 با 17.2 میلیون بازدید در آبان ماه مربوط به تصویر معرفی کانال باشگاه خبرنگاران جوان بود
و رتبه 5 با 14.8 میلیون بازدید در بهمن ماه مربوط به فیلم تبلیغ کرم پوست با حضور بازیگران بوده است
در میان پر بازدیدها نه تنها مطالب مستهجن و غیر اخلاقی یافت نمی شود بلکه حتی مطالب زرد هم به تعداد کمی به چشم می خورند.
این نتایج نشان میدهد اگر مطالب فاخری تولید شود گوش شنوا کافی برای شنیدن آن وجود خواهد داشت.
و اما بد نیست اشاره ای به قالب و محتوای پستها بیندازیم :
از میان مطالب برتر 11 ماهه سال 95 بیشترین فراوانی مربوط به عکس با 33.5 درصد، متن با 21 درصد، فیلم با 18.5 درصد، موسیقی 15 درصد و اپلیکیشن (شاید به خاطر دشواری ساخت و نصب) با 12 درصد فراوانی دیده میشوند.
از این میان پر بیننده ترین محتوا به این شکل بوده است :
مطالب دینی 27.5 درصد، تبلیغات 21.5 درصد، سرگرمی 18 درصد، اطلاع رسانی 15 درصد و موسیقی 12 درصد بوده است.
این گزارش توسط آزمایشگاه شبکه های اجتماعی دانشگاه تهران و با تلاش میثم ساکی دانشجوی کامپیوتر در دانشگاه تهران و زیر نظر دکتر مسعود اسد پور تهیه شده است.
تعداد کانالهای فارسی تلگرام بیش از 600 هزار (دو برابر سال قبل) است که 40% آنها فروشگاه مجازی هستند. جمعا 460 میلیون عضو دارند. یعنی به طور متوسط هر ایرانی در 17.7 کانال عضو است. کانالهایی که در حال تبدیل شدن به صدا و سیما هستند.
روزانه 2 میلیون مطلب در این کانالها منتشر میشود. 80در صد مطالب کپی مطالب کانالهای دیگر است. یعنی کانالهای کمی هستند که برای تولید محتوا زحمت میکشند. حتی همانها هم بیشترشان کپی سایتهای خارجی با درج زیرنویس یا درج لوگو است.
به زور متوسط روزانه 1.8میلیارد بازدید صورت میگیرد. یعنی هر کاربر تلگرام حدود 70 مطلب در روز مطالعه میکند. مطالبی که درصد بالایی از آنها خبری،سرگرمی و بعد اطلاعات عمومی و دانستنی های علمی است.
بیش از 19 هزار کانال به ثبت رسیده که از میان آنها 9000 کانال کسب و کار خرد اینترنتی در تلگرام فعالیت دارند که در مدت فیلترینگ آن در دی ماه 1396 بیش از 15% آنها از بین رفته اند.
تعداد کسب و کارهای کاملا مجازی کشور بین 10 تا 15 هزار عدد میباشد.
با دوستانتان به اشتراک بگذارید.